Závěrečná desítka účastníků

Již dnes večer se dozvíme, kdo se stane králem inovací Zlínského kraje. A že je z čeho vybírat! Dovolte nám představit závěrečnou desítku finalistů: Czech Wool company se svým huňatým e-shopem Ovečkárna je dalším účastníkem Inovační firmy. E-shop se specializuje na výrobky z ovčí vlny a přírodní produkty prospěšné zdraví. Jejím cílem je zabalit do vlny celou Evropu. Soutěže se účastní s projektem Inovace a reorganizace expedice.https://www.oveckarna.cz/ Firma DF Partner vyrábí a dodává na tuzemský trh autochemii a autokosmetiku značky Sheron. Vzhledem k mimořádné situaci na jaře 2020 v souvislosti s šířením koronaviru a nedostatkem dezinfekčních prostředků v Česku, implementovala během 14 dnů do výroby produkci dezinfekce Anti-COVID, s čímž také do soutěže přišla.https://www.dfpartner.eu/cs/ Společnost Fillamentum Manufacturing Czech je významným výrobcem 3D tiskových strun nejvyšší kvality značky Fillamentum. Nabízí pokročilá řešení pro zefektivnění výroby a snížení nákladů. Soutěží s projektem 3D tisková struna z biorozložitelného recyklovaného materiálu NonOilen.https://www.materialpro3d.cz/znacka/fillamentum/ Firma Hajdik je největší zákaznickou lakovnou v České republice, dokážou dokonale nalakovat kov, plast i dřevo. Provádí povrchovou úpravu mokrým lakováním ve čtyřech výrobních divizích, a to v ručních i robotických provozech. Soutěže se účastní s projektem Robotického kamerového inspekčního systému pro detekci defektů na lakovaném povrchu založený na neuronové síti.
https://www.hajdik.com/ JD ROZHLASY je výrobcem a dodavatelem bezdrátových i drátových rozhlasů, protipovodňových, varovných a informačních systému, sirén, a inteligentního veřejného osvětlení. Jejich varovný systém využívá více než 500 obcí v České republice a na Slovensku. Soutěží s projektem Inovace Universální solární nabíjecí stanice SPOT pro masové nasazení ve středoevropských podmínkách.
https://jdrozhlasy.cz/ Firma Minicat se již 15 let zabývá výrobou katamaránů – nafukováních plavidel pro rekreační využití, i pro sportovní adrenalinový zážitek. Lodě jsou mimo jiné unikátní tím, že je lze poměrně pohodlně převážet i v autech. Momentálně je firma na světové špičce v šíři nabízených modelů. O titul Inovační firma se uchází s projektem Vývoj nové generace skládacího katamaránu MINICAT 310.
https://www.minicat.cz/ Společnost siliXcon se zabývá vývojem, výrobou a poradenstvím v oblasti elektrických pohonů. Poskytuje komplexní a efektivní řešení pro každého zákazníka. Soutěží s projektem Nová rodina řídících jednotek.https://silixcon.com/ WrapStock, dceřiná společnost WrapStyle, je mezinárodní společností, která je nyní jednou z nejúspěšnějších společností zabývajících se polepem a stylingem automobilů na světě. Kombinuje dokonalý servis s vysoce kvalitními materiály a péčí o zákazníka. Soutěže se účastní s projekty Online databáze WrapStock a software 3Dchanger.
https://www.wrapstock.com/ Divize Robotics je jedním ze závodů společnosti ZÁLESÍ a.s., jejíž tradice sahá až do roku 1953. Tým divize Robotics se zabývá se jak stavbou strojů a zařízení, tak i výrobou přípravků, technickým vývojem, aplikovaným výzkumem a zlepšením stávajících procesů. Soutěží s projektem Automatizace výrobního procesu na závodu KOVO – provoz Zeus.https://robotics.zalesi.cz/ ZLÍN ROBOTICS se zaměřuje na autorizovaný prodej, servis a systémovou integraci unikátních robotických technologií. Firma vznikla z vývojového oddělení firmy TNS SERVIS, kde od roku 2011 bylo realizováno více než 40 případů průmyslové automatizace a robotizace. Do soutěže se zapojila s projektem Kolaborativní robotické pracoviště pro ultrazvukové svařování plastů.
https://zlinrobotics.cz/