Software, hračky nebo katamarán

Šestý ročník, 25 přihlášených projektů, tři ocenění. To jsou základní fakta o právě ukončené soutěži Inovační firma Zlínského kraje.

Za touto aktivitou stál od počátku Zlínský kraj, jehož cílem je podnítit firmy k vyšší míře inovací oceňováním a zviditelňováním nejlepších podnikatelských subjektů. Organizací soutěže bylo tradičně pověřeno Technologické inovační centrum sídlící ve Zlíně.

První ročník projektu odstartoval roku 2009, následující byly uskutečněny s dvouletými přestávkami v letech 2010, 2012, 2014, 2016 a právě letos. Přihlášené projekty hodnotí odborná komise, v níž nechybějí podnikatelé, investoři či experti na vědu a výzkum. Udělení ocenění představuje především uznáním za kvalitní práci v oblasti inovačních aktivit, zvyšuje prestiž a kredit firmy, napomáhá k dobrému vnímání u zákazníků.

„Letošní ročník soutěže Inovační firma Zlínského kraje potvrdil kvalitní úroveň inovačních firem v kraji,“ říká jeden z hodnotitelů Pavel Švejda z Asociace inovačního podnikání ČR. O tom, že jde v mnoha případech o projekty přesahující svým významem hranice regionu, svědčí i to, že čtyři z přihlášených firem byly zařazeny do hodnocení celonárodní soutěže Inovace roku 2018.

Zjistit více