Vítěz roku 2016: Ocenění nám zvyšuje kredit. Dobré jméno láká nové zaměstnace.

Vítěz roku 2016: Ocenění nám zvyšuje kredit. Dobré jméno láká nové zaměstnace.

Společnost Avex Steel Products zvítězila v minulém ročníku soutěže s unikátním systémem vychystávání. Je strojírenskou firmou z Otrokovic, která vyrábí a vyvíjí skladové a přepravní ocelové konstrukce zejména pro automobilový průmysl. Co Avexu ocenění Inovační firma ZK přineslo, prozradil v rozhovoru ředitel Jiří Gistr.

Hlavním posláním inovační soutěže je pomoci se zvýšením prestiže úspěšně inovujících firem. Jak je pro vás, jako pro výrazně exportně orientovanou společnost tento parametr důležitý?

Tyto úspěchy samozřejmě komunikujeme všem našim obchodním partnerům, tuzemským i zahraničním, zákazníkům, dodavatelům i zaměstnancům. Ocenění si vždy velmi vážíme a troufáme si říci, že zvyšuje kredit naší společnosti v mnoha ohledech.

 

Jedním z největších problémů firem je v souvislosti s ekonomickým růstem nedostatek pracovníků. Je v tomto směru dobré jméno pro zaměstnavatele výhodou?

Bezesporu ano. Zvláště při takovém přetlaku pracovních nabídek. Zlínský kraj je velmi prostrojírensky orientovaný a od toho se odvíjí také poptávka po určitém druhu specializace. Bohužel ale poptávka převyšuje nabídku. Nestačí benefity typu stravenky, dovolená navíc, jednorázové nástupní bonusy, to vše již přestává fungovat. Jméno firmy v regionu je vždy to, co přitahuje. Ale samozřejmě jen ocenění v určité oblasti nestačí. Je to otázka mnoha faktorů, které jméno firmy ovlivňují. Jedna cesta nestačí.

 

Zvažujete účast i v aktuálním ročníku? Jaké inovace se vám podařilo v loňském roce realizovat?

I tohoto ročníku bychom se rádi zúčastnili, bude nám opět ctí. Je to prestižní záležitost. I přesto, že máme za sebou od roku 2014 velký progres, inovacím se věnujeme stále, abychom neusnuli na vavřínech. Jednak jsme svou energii a investice věnovali výrobě, ale také oblasti služeb a servisu směrem k zákazníkům a dodavatelům.